Nieuws

Nationale Hypotheek Garantie vereenvoudigt regels duurzaamheid

Steeds meer mensen verduurzamen hun woning met bijvoorbeeld extra isolatie of zonnepanelen. Het financieren van energiebesparende voorzieningen via een hypotheek mét NHG is door een aanpassing in de NHG Voorwaarden & Normen vanaf juli 2017 makkelijker. Huizenkopers en woningeigenaren hoeven voor de hypotheekaanvraag nu alleen nog maar een kostenspecificatie van deze voorzieningen aan te leveren van de maatregel vooraf. Voorheen moest de aanvrager vooraf de offerte overleggen van de leverancier die de maatregel gaat uitvoeren. De controle achteraf om vast te stellen of het geld daadwerkelijk aan energiebesparende maatregelen besteed is, blijft bestaan.

Voorwaarden & Normen 2017-4
De Voorwaarden & Normen 2017-4, die per 20 juli 2017 zijn ingegaan, zijn te vinden op https://www.nhg.nl/V-N. In deze nieuwe versie van de Voorwaarden & Normen is nog één andere wijziging verwerkt. Recent kondigde het WEW aan dat het voor uitzendkrachten mogelijk is om op basis van een perspectiefverklaring een hypotheek met NHG te krijgen. Dit is nu ook in de V&N 2017-4 opgenomen. 

Voor woningverduurzaming bestaan al aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Zo mag er een hogere hypotheek worden afgesloten. De maximale hypotheek bij aankoop van een woning is 101% van de woningwaarde. Als de koper de woning wil verduurzamen, kan dit bedrag worden verhoogd tot 106% van de woningwaarde. 

Geplaatst op Woensdag 27 september 2017 - 09:00

financiele dienstverlening