Nieuws

Tips om fietsdiefstal te voorkomen

De e-bike wint aan populariteit in Nederland. Deze fiets is niet langer alleen in trek bij senioren, ook forenzen en studenten kiezen steeds vaker voor de elektrische fiets. Helaas hebben fietsdieven het steeds vaker op deze populaire fiets gemunt. Hoe voorkomt uw klant diefstal van zijn fiets? Omdat deze zomer in het teken staat van onze fietsverzekering, zetten we graag wat tips op een rij. Bovendien maakt u nog steeds kans op een fietsservicebeurt voor u en uw medewerkers.

Voorkom diefstal
Uw klant kan zelf een aantal maatregelen nemen om diefstal van zijn fiets te voorkomen. Zo is het aan te raden om de fiets altijd in het zicht te stallen. Bijvoorbeeld bij een bushalte of terras. Daarnaast is het belangrijk om behalve een ringslot, ook een ketting- of beugelslot te gebruiken. Het advies is om deze strak en zo hoog mogelijk rond de fiets en een vast object te wikkelen. Dieven kunnen op die manier het slot niet met een steen kapot slaan. Zorg er ook voor dat het slot niet alleen door het voorwiel is getrokken, maar ook door het frame van de fiets. Anders is het voor dieven redelijk eenvoudig om het voorwiel te laten staan en de fiets mee te nemen. 

Zorg voor een fietsverzekering
Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat de fiets toch wordt gestolen. Wij adviseren u daarom altijd om een fietsverzekering af te sluiten. Wij bieden twee soorten fietsverzekeringen. Een Kortlopende Fietsverzekering, die u afsluit voor drie jaar, en een Doorlopende Fietsverzekering, die na een periode van één jaar elk moment opgezegd kan worden. U kiest dus zelf de verzekering die het beste bij u past. Wordt de fiets gestolen? Dan ontvangt u in de eerste drie jaar de aankoopwaarde terug.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen ons op telefoonnummer (055) 5414014 of via info@holtrigter-fd.nl .

Geplaatst op Vrijdag 5 augustus 2016 - 09:00

financiele dienstverlening