Nieuws

Moet ik mijn hypotheekrente opnieuw vastzetten?

Oversluiten van de Hypotheek interessant?

Regelmatig wordt aan ons gevraagd  “moet ik mijn hypotheek oversluiten”  daarmee wordt vaak bedoeld kan ik mijn huidige hypotheekrente afkopen en voor een lagere percentage vast zetten want de rente is  nu laag.

Het standaard antwoord op deze vraag is Ja dat kan!, maar dan moet u wel een boete betalen over het renteverlies wat de geldverstrekker leid. Of dit een voordeel oplevert moet berekend worden.

Het maakt wel uit welke hypotheekvorm u heeft,  Voor een Spaar of Bankspaarhypotheek heeft dit geen voordeel. Immers als de rente omlaag gaat dan daalt ook de vergoeding over de inleg en moet u netto meer inleggen. Voor een aflossingsvrije of beleggingshypotheek levert dit wel voordeel op.

Als u bij de huidige geldverstrekker blijft vraagt u de boete op en een lijstje waar u uit kunt kiezen voor de nieuwe rentevast periode en betaalt u de boete en de maandlasten gaan omlaag. In de meeste gevallen is het zo simpel.

Het wordt anders al u gaat oversluiten naar een externe geldverstrekker en u bijvoorbeeld geen Nationale Hypotheek Garantie heeft. Dan is ineens de waarde van uw woning van belang en de hoogte van uw inkomen en krijgt u te maken met bijkomende kosten voor advies, taxatie en de notaris.

Natuurlijk willen wij graag voor u bekijken of het oversluiten naar een nieuw rente zin heeft, maar als u dan toch naar de hypotheek kijkt, laat dan verder kijken om te beoordelen of de hypotheekvorm wel past bij uw pensioenleeftijd en of de opbrengst van de beleggingsverzekering of rekening niet tegenvalt op einddatum. Voorkom verrassingen en vraag informatie.

Maak een afspraak op 055-5414014 of info@holtrigter-fd.nl

Een goed advies kan geld op leveren.

Geplaatst op Zaterdag 31 januari 2015 - 18:06

financiele dienstverlening